plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Вперше в світі проведена реконструкція носа на майстеркласі в Києві

Вперше в світі проведена реконструкція носа на майстеркласі в Києві

  • Головна
  • Новини
  • Вперше в світі проведена реконструкція носа на майстеркласі в Києві


Операція по реконструкції носа належить до трійки найскладніших в технічному плані операцій для пластичних хірургів. У всьому світі знайдеться всього пару сотень хірургів, які мають достатній досвід виконання цього втручання з хорошими естетичними результатами. Питання тут не тільки у відмінних мануальних навичках пластичного хірурга, але й в просторовому уяві і в безлічі дрібних технічних деталів, які формують загальний успіх.


реконструкція носа лобним клаптем доктор Слоссер

29.02.2020 року в багатопрофільній клініці в Києві пройшов авторський навчальний майстерклас доктора Слоссера Дмитра Володимировича, який зібрав у вихідний день більше 30 пластичних хірургів з усієї України. В ході навчання було проведено операцію по реконструкції носа за допомогою лобного клаптя.



Унікальність цієї події полягає тільки в тому, що ми перші в світі провели подібну операцію в форматі навчального заходу в режимі онлайн трансляції. Аналогічний захід було заплановано на 24 квітня на симпозіумі з назальной реконструкції в Штутгарті. В результаті всесвітньої пандемії коронавируса Covid 19 подія в Німеччині була перенесена.



Операція була проведена пацієнтові, у якого була деформація кінчика носа після укусу собаки. Керівник центру пластичної хірургії доктор Слоссер Дмитро Володимирович і доктор Гуменний Руслан провели 4 годинну реконструктивну операцію. Для досягнення естетичного успіху і формування кінчика носа був проведений забір вушних хрящів, з яких було сформовано кінчик носа, оригинальною методикою сформована вистилання носа. В кінці пластичної операції було проведено забір шкірно м'язового клаптя з центрально латеральної частини чола. Клапоть був зведений вниз і повністю закрив дефект носа.


результат реконструкціі носа


Результат реконструкції носа було видно прямо в кінці операції. Колеги високо оцінили рівень проведення мастеркласу і інформативність поданого матеріалу. В операційній була встановлено останню версію обладнання компанії Карл Шторц, яке передавало в аудиторію зображення в 4k, створюючи ефект повної присутності. Пластична хірургія в Україні, безумовно переживає період Ренесансу, вітчизняні фахівці показують високий рівень виконання найскладніших реконструкцій, до числа яких можна віднести деформації після важких травм носа.

14 квітня, 2020