plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Нижня блефаропластика

Нижня блефаропластика

Нижня блефаропластика відноситься до сфери пластичної хірургії, яка користується особливою популярністю завдяки своїй можливості усувати вікові зміни. Операція по омолодженню нижніх повік очей проводиться декількома методами, у віці, як правило, після 35 років. Результати пластичної операції видно по закінченню півтора місяців.

Результат пластической операции под названием нижняя блефаропластика

На що здатна нижня блефаропластика

Нижня блефаропластика є тонкою пластичною операцією, яка проводиться з метою усунення жирової грижі і надлишків млявого, розтягнутого шкірного покриву в зоні нижніх повік, який утворився в зв'язку з віковими змінами.

Вікові зміни, від яких погіршується зовнішній вигляд нижніх повік, можуть бути трьох ступенів:

- зміни у вигляді дрібних борозенок, які видно, коли пацієнт дивиться вперед, гриж при цьому майже не видно (коли пацієнт дивиться вгору, шкірний покрив знаходиться в розправленому стані, а грижі мають чіткі контури);

- зміни у вигляді розслабленої шкіри повік, яка в повній мірі не розправляється при погляді пацієнта вгору, з чітким контуром грижі;

- зміни у вигляді чітких обвислих до нижніх країв очей складок шкіри, з провислими і чітко виділеними грижами.

Пластика нижніх повік в комплексі з ліфтингом і пілінгом

В процесі операції нижньої блефаропластики лінію розрізу хірурги роблять по краю вій, після цього акуратно відшаровують шкірний покрив і видаляють жирову грижу, надлишки шкіри січуть. Нижню блефаропластику часто проводять одночасно з пластикою верхніх повік. Однак можливо і окреме хірургічне втручання. По закінченню операції пластики нижніх повік налагоджуються внутрішньошкірні шви на місці розрізу і спеціальна акуратна пов'язка.

Вікові зміни проявляються в втомленому "важкому" погляді, набряках і нависання шкірного покриву, які змінюють вигляд області навколо очей. Пластика нижніх повік здатна значно омолодити погляд, усунути мішки під очима і позбавити від деяких зморшок в окологлазничной зоні. Пацієнти в молодому віці звертаються до нижньої блефаропластики для усунення припухлості під очима або при наявності вродженого надлишку жирових тканин. Нижню блефаропластику визнають одним з найпопулярніших видів пластичної хірургії. Нерідко вона проводиться в комплексі з ліфтингом (операцією з підтяжки) чола і пілінгом лазерного або хімічного виду.

Нижня блефаропластика показання та протипоказання

Існує кілька показань, які вказують на необхідність проведення нижньої блефаропластики. Операцію варто проводити:

- при наявності надлишків шкірного покриву нижніх повік;

- при випинанні жирових тканин в області окологлазной нижньої зони;

- при наявності зморшок в області нижніх повік;

- при наявності складок в області нижніх повік або в куточках очей;

- при бажанні змінити розріз або форму очей.

В основному, процедуру нижньої блефаропластики воліють жінки, які досягли 35-річного віку, і старше. Пацієнти-чоловіки нижню блефаропластику замовляють набагато рідше. Проте, молодий вік не є перешкодою до даної хірургічної процедури, як і для збільшення грудей. Нижня блефаропластика протипоказана пацієнтам, що страждають на артеріальну гіпертензію, глаукому, підвищену сухість очей, на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, а також людям з серйозними хворобами внутрішніх органів, з порушеним згортанням крові і онкологічними захворюваннями. Не радять проводити цю процедуру також вагітним жінкам.

Нижня блефаропластика і методи проведення операції

Нижня блефаропластика вимагає ретельної підготовки, яка починається з обов'язкової консультації з пластичним хірургом. У деяких випадках обстеження проводить також офтальмолог. Хірург повинен бути обізнаний, якщо Ви користуєтеся окулярами або контактними лінзами. Він в деталях описує пацієнтові процедуру операції, попереджає про можливі наслідки і обмеження. У лікаря можна попередньо дізнатися всі цікаві деталі нижньої блефаропластики.

Безпосередньо перед операцією пацієнту проводять комплексне обстеження, і доктор рекомендує, що необхідно зробити під час передопераційного періоду. Пластичні хірурги виконують кілька видів нижньої блефаропластики:

1. Традиційний метод. В ході операції хірург робить лінію розрізу в зоні під віями. Через цей розріз пацієнта позбавляють від надлишків шкіри і жирових тканин, підтягують м'язи.

2. Трансконъюктивальный спосіб. Мішки під очима видаляються, не вдаючись до хірургічного розрізу шкірного покриву.

3. Щипковий спосіб або Пінч. Січеться невелика кількість шкіри. Найчастіше застосовується в комплексі зі шліфуванням лазером, щоб усунути дрібні зморшки в окологлазничной зоні.

4. Метод ліпофілінга. Дефекти шкіри під очима усувається за допомогою пересадки жирових тканин пацієнтів.

Тривалість пластики нижніх повік і реабілітація

Операцію нижньої блефаропластики проводять тільки в умовах стаціонару. Застосовується місцева або загальна анестезія. Нижню блефаропластику виконують від 40 хвилин до години. Традиційний метод рекомендують пацієнтам старшого віку. Молоді пацієнти, шкірний покрив у яких більш товстий і пружний, краще переносять транскон'юктивну блефаропластику. Після операції накладається пов'язка, яка змінюється на наступний день і знімається тільки через чотири дні. Тоді ж видаляються шви.

У післяопераційний період, протягом декількох перших годин, рекомендовано по черзі накладати на окологлазничную область давить пов'язку і холод, які зменшать розмір набряків і підшкірних крововиливів. Зі стаціонару пацієнта виписують, як правило, на наступний день після проведення нижньої блефаропластики. Три-чотири дні після процедури лікарі можуть порекомендувати очні краплі. На другий день пацієнт починає займатися спеціальними вправами для очей під наглядом медиків.

У деяких випадках через тиждень після операції приписується процедура міостимуляції. Її здійснює косметолог. Міостимуляція скорочує терміни відновлення і стимулює тонус орбітальних м'язів. Місяць після нижньої блефаропластики заборонені інтенсивні фізичні навантаження, які можуть сприяти до додаткового крововиливу через збільшення тиску крові. Рекомендується уникати також гарячого душу, лазні або сауни. Набряклість і синці йдуть поступово після трьох тижнів. Остаточну оцінку результатами операції нижньої блефаропластики, ціни на яку-вельми доступні, можна давати після закінчення 1,5 місяця.

26 квітня, 2020