plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Ринопластика кінчика носа

Ринопластика кінчика носа

Ринопластика кінчика носа - це корекція носа в одній тільки його частинi, а саме кінцевiй. Виправлення кінчика носа необхідно не тільки для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд пацієнта, воно допомагає відновити здоров'я. Процедура показана при дефектах носа, але протипоказана при наявності серйозних захворювань. Дана пластична операція триває до 3 годин, а реабілітація може займати до півроку.

Результат нижней блефаропластики - насколько эффективна пластика нижних век

В яких випадках проводять ринопластику кінчика носа

Ринопластикою кінчика носа називають естетичну пластичну операцію, яка спрямована на корекцію вродженого або набутого дефекту носа. Вона не зачіпає хрящового відділу і не передбачає втручання в кістковий відділ. Ринопластика кінчика носа - найбільш затребувана та популярна пластична операція серед пластичних операцій носа. А серед видів ринопластики найбільшим попитом у пацієнтів користується, за статистикою, звуження і підняття кінчика носа.

Ринопластика кінчика носа показана в ряді випадків:

- при зайвому виступі кінчика носа над загальною областю обличчя;

- при асиметрії носа і викривленні носової перегородки;

- при занадто гострому або приплюснутому кінчику;

- при потовщенні м'яких тканин, які знаходяться над кінчиком носа;

- при неправильному розташуванні кінчика носа до верхньої губи - під гострим кутом;

- при широкій Колумеллi носа.

Протипоказана ринопластика при наявності у пацієнта ускладнень зі здоров'ям:

- при наявності гострих або хронічних інфекцій, які знаходяться в стадії загострення;

- при системній патології внутрішніх органів, які мають важку форму;

- при порушенні процесу згортання крові;

- при наявності злоякісних утворень;

- при наявності цукрового діабету.

Ринопластика кінчика носа рекомендована, при наявності показань до цього, по досягненню 18 років.

Спеціальні шви утримують форму кінчика носа

Ринопластика кінчика носа проводиться двома основними способами - закритим і відкритим. Закритий метод передбачає виконання розрізів всередині слизової оболонки носа. При операції відбувається виділення нижніх крилоподібних хрящів. Після цього накладаються шви, необхідні для формування згодом потрібного кінчика носа. Недолік подібного методу операційного втручання полягає в неможливості використання всіх потенційних технік хірургом під час операції. Період відновлення значно вище, ніж при відкритому методі.

Відкритий метод передбачає нанесення розрізів в зоні перемички. Після слід провести вивільнення крилоподібних хрящів і видалення надлишків. Операція завершується накладенням швів, здатних надати бажану форму носа. Перевага відкритого способу ринопластики в легкому доступі до оперуємого і в мінімізації ризиків.

Ринопластику кінчика носа проводять під місцевою або загальною анестезією, як і процедуру блефаропластики. Тривалість хірургічного втручання складає 2-3 години. Хірург проводить операцію з урахуванням анатомічних і індивідуальних особливостей пацієнта, і вибирає відповідне технічне рішення. У процесі даного виду ринопластики хірурги працюють над Колумеллой, хрящами, м'якими тканинами.

Суть ринопластики кінчика носа полягає в тому, що хірург повинен відокремити м'які тканини від носової порожнини і кісток, а після цього провести всі дії, які необхідні для корекції форми кінчика носа. При операції можуть бути різні форми розрізів: овальні, поздовжні, вертикальні і під кутом. Корекцію проводять для видалення як вроджених, так і набутих дефектів кінчика носа.

Реабілітація після ринопластики кінчика носа

Реабілітаційний період після ринопластики кінчика носа триває від 1 до 3 тижнів. Залежить тривалість реабілітації від складності корекції. Перші кілька днів після операції пацієнт перебуває під наглядом лікаря в стаціонарному відділенні.

Всередину носа вставляються спеціальні турунди (тампони), зовні накладають гіпсову пов'язку. Завдяки цим пристосуванням кінчик носа утримується в необхідному положенні. Після операції кілька днів у пацієнта спостерігається незначний набряк у кінцевій частині носа. Він може зберігатися до місяця при складному хірургічному втручанні, як і після проведення процедури збільшення підборіддя.

Під час реабілітаційного періоду пацієнту необхідно дотримуватися деяких приписiв:

- не користуватися сонцезахисними окулярами;

- не проводити довгий час на відкритому сонці;

- відмовитися на цей час від сауни, лазні, басейну та солярію;

- не допускати важкі фізичні навантаження.

Найголовніше припис - не допускати травми і пошкодження носа.

26 травня, 2016