plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Горбинка на носі: причини її появи і як від неї позбутися?

Горбинка на носі: причини її появи і як від неї позбутися?

  • Головна
  • Новини
  • Горбинка на носі: причини її появи і як від неї позбутися?

За твердженнями пластичних хірургів-рінопластів, в основному до їх послуг вдаються пацієнти, які хочуть усунути такий недолік обличчя, як горбинку на носі. Саме вона часто є тим елементом, який робить ніс занадто великим і непривабливим через свою непропорційності щодо очей, губ і інших рис. Зрозуміло, це не може не хвилювати людини, і вона замислюється над виправленням свого недоліку. Але чи обов'язково вдаватися до оперативного втручання?


Причини утворення горбинки на носі і способи її усунення

На появу горбочку на спинці носа впливають особливості будови хрящової і кісткової тканини, які можуть бути вродженими або ж придбаними. До основних причин відносять:

1. Спадковий і генетичний фактор. Приміром, у кавказців ніс з горбинкою виступає національною рисою.

2. Отримана травма носа або невдала операція, що призвело до неправильного зрощення кістково-хрящової тканини.

3. Тривалий період носіння окулярів з важкої оправою, в результаті чого при стисненні сталася деформація тканин.

Природно, людина, яка хоче її видалити, зацікавлена, перш за все, в неінвазивних методиках. Однак дихальна гімнастика або масаж не в силах змінити особливості будови кістково-хрящової тканини. Вирівняти горбочок на носі підвладне двом ефективним способам, які існують в сучасній пластиці:

- ін'єкціям колагенових, гіалуронових філерів;

- ринопластиці або корекції носа за допомогою оперативного втручання.

Перший спосіб виступає як більш щадний, оскільки він здійснюється за допомогою тонкої голки, через яку нижче або вище області горбинки ринопласт вводить препарат. Він вирівнює лінію спинки носа при заповненні собою підшкірної області. Даний варіант має як переваги, так і недоліки.

У чому переваги і які недоліки безопераційної методики

До перевг можна віднести наступне:

- проведення малоінвазивної процедури не займе у пацієнта більше 15 хвилин;

- лікар здійснює її під місцевою анестезією;

- практично відсутня період реабілітації;

- ускладнення майже не спостерігаються.

Ця процедура вимагає повтору, оскільки через рік-півтора організм засвоює наповнювач. Крім того, разом з нею не можна одночасно скорегувати форму новосибірських отворів або зменшити ніс, так як після введення ін'єкцій він збільшується в розмірах через обсяг, який додається філлерамі.

Існує ще один спосіб прибрати горбочок, який, до того ж, є більш ефективним - це ринопластика. Однак і їй властиві деякі нюанси:

- її не виконують особам, що не досягли 18 років, оскільки до цього віку ніс ще може рости;

- має деякі загальнохірургічні протипоказання;

- припускає відносно тривалий період реабілітації.

У чому переваги і які недоліки безопераційної методики ринопластики

Етапи проведення оперативного втручання з видалення горбинки носа

Під час консультування пацієнта хірург обговорює з ним всі нюанси, а також ретельно планує всі майбутні зміни. Зазвичай це відбувається за допомогою комп'ютерного моделювання, щоб побачити кінцевий результат. Сама операція займає не більше двох годин і проводиться під загальною анестезією в кілька етапів:

1. Спочатку хірург знімає шкіру з носа, робить розріз хряща, поступово видаляє його частини.

2. Потім робить зріз кістки до необхідного розміру. При цьому важливо не перестаратися, щоб не захопити зайве, інакше це призведе до звуження носових ходів. А це, в свою чергу, стане причиною утруднення дихання, а також втрати естетичного вигляду.

3. Хірург розтинає бічні поверхні носа і переміщує їх в необхідне положення для природної форми спинки носа.

Як правило, разом з усуненням горбинки рінопласт проводить корекцію кінчика носа, оскільки він здається довшим, ніж є насправді, після того, як став рівним.

Після проведення оперативного втручання хірург накладає пацієнтові на ніс гіпсову пов'язку, яка фіксує кісткову і хрящову тканини в новому положенні. Час на відновлення займає два-три місяці. Протягом цього проміжку пацієнт може спостерігати набряклість носа, яка буде ускладнювати дихання. Період реабілітації накладає свої обмеження: не можна робити надмірні фізичні навантаження, купатися в гарячій ванні, відвідувати басейн, лазні, сауни, робити авіаперельоти, а також носити окуляри з важкої оправою.

Важливо також уникати зовнішніх впливів, щоб не наражати на зростаються кістково-хрящову тканину пошкоджень. Кінцевий результат після операції можна спостерігати через 6-12 місяців, коли повністю зростуться тканини і спаде набряклість. В даному випадку результат залишається довічно і додаткових маніпуляцій не вимагає.

31 серпня, 2016