plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Подразнення шкіри грудей

Подразнення шкіри грудей


Подразнення шкіри грудей вносить дискомфорт в життя кожної дівчини. Не завжди варто представляти найгірше, досить часто вирішити таку проблему можна правильним домашнім доглядом. Однак, іноді подразнення шкіри грудей є першим дзвіночком про серйозні хвороби, які вимагають консультації з фахівцем дерматологом і серйозного лікування.


Причинами можуть бути:

  • підвищена сухість шкіри
  • мастит
  • псоріаз
  • дріжджові інфекції
  • екзема
  • навіть рак молочної залози

Причини подразнення грудей


Важливо розуміти, що роздратування на шкірі заважають їй правильно функціонувати, захищати організм. Через тріщин і пухирі шкіра особливо вразлива перед інфекцієй і особливо чутлива до впливу зовнішніх факторі, наприклад вітру і дотиків.


Дуже часто і пластичні хірурги спостерігають роздратування шкіри. Подібні симптоми найчастіше проявляються у пацієнток з великими грудьми і гігантомастією. Навіть у молодих дівчат може з'являтися подразнення при наявності такого нечастого захворювання, як ювенільна гігантомастія. Зазвичай це найчастіше відбувається в нижній частині грудей - а саме в ділянці підгрудної складки. Цьому сприяє надмірна вологість цього місця, порушена мікрофлора і повторювані мікротравми від білизни.


Наявність подібних подразнень є одним із показів для проведення такої пластичної операції, як редукційна маммапластіка, або по простому- зменшення грудей.


Поради по боротьбі з подразненням:

Візьміть за правило митися теплою водою, а не гарячою. Ні в якому разі не розтирати шкіру рушником, краще акуратно промокнути.

Необхідно уникати тривалого перебування на морозі, сонці і сильному вітрі.

Ретельно вибирайте засоби гігієни та стежте за тим, щоб після прання на речах і рушник не залишалося миючих засобів.

Пам'ятайте про правильне харчування. Це запорука здоров'я всього організму.

Якщо подразнення викликає дискомфорт і не проходить протягом тижня, то краще уникнути самолікування і проконсультуватися з фахівцем. Саме лікар дерматокосметолог клініки в Києві зможе встановити справжню причину проблеми і розробити план лікування. Якщо буде потрібно, то лікар направить Вас до терапевта, мамолога та іншим фахівцям.

09 травня, 2020