plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

Знеболення при пластиці верхніх повік

Знеболення при пластиці верхніх повік

Від правильного використання препаратів залежить комфорт пацієнта, якому виконується операція блефаропластики. Ось невеликий огляд, який може бути корисний як і для пластичного хірурга, так і для допитливого пацієнта.

Локально використовується препарат Tetracaine який у вигляді крапель наноситься або на слизову оболонку очей або на рогівку. Його використовують для знеболювання при корекції птозу століття або для проведення транскон'юктівальной блефаропластики.


Найбільш часто використовувані препарати:

  • Лідокаїн. Застосовується з і без адреналіну. Дія починається буквально через 30-60 секунд і триває від 30 хвилин до 120 хвилин. Більш тривала дія обумовлюється додаванням адреналіну, який потрібен, щоб компенсувати виражений судинорозширювальний ефект лідокаїну.
  • Максимальна рекомендована доза лідокаїну з адреналіном становить 7 мг на кг ваги, що відповідає 50 мл 1% лідокаїну для пацієнта вагою 70 кг. Без адреналіну ця доза зменшується вдвічі.

  • Бупівакаїн (лонгакаін). Має анестизуючу дію в 4 рази сильніше, ніж лідокаїну, проте характеризується пізнім початком дії-через 5 хвилин. Дія препарату триває 120 -180 хвилин. Часто застосовується з лідокаїном, для пролонгації знеболювального дії. Максимальна доза бупивакаина 2.5-3 мг на кг. Це відповідає 35-40 мл 0,5% розчину бупівакаїну для пацієнта вагою 70 кг.
  • Адреналін. Більшість анестетиків викликають розслаблення гладкої мускулатури судин, що призводить до вазодилятации. Саме адреналін може це блокувати. Його дія зменшує всмоктування анестетика в кровоносне русло і зменшує ризик побічних реакцій.
  • - збільшує длятельного анестезії

    - обережно при введенні в пальці, вуха, пеніс - може викликати некроз

    - обережно у дітей

    - підвищує тиск і викликає аритмію

    Максимальна рекомендована доза для груп ризику 0,2 мл в 40 мл або в розведенні 1: 200 000

  • EMLA. Анестезуючий крем містить поєднання 2,5% лідокаїну і 2,5% пропакаіна. Наноситься на неушкоджену шкіру і закривається герметичною пов'язкою на 1 годину часу. Для блефаропластики ЕМЛА на застосовується, так як може викликати серйозні роздратування.
  • Бікарбонат. Підсилює дію анестетика, так як вирівнює pH лідокаїну (pH 6.4). Додається в розчин в концентрації 8,4%, зазвичай в частках 1: 4 до 1:10 від розчину.

  • автор огляду доктор Слоссер Дмитро Володимирович


    10 квітня, 2020