plastika.ua

Впишіть своє Ім’я та телефон і ми вам зателефонуємо

В індустрії краси скандал (інтерв'ю доктора Слоссера газеті "Ведомости")

В індустрії краси скандал (інтерв'ю доктора Слоссера газеті "Ведомости")

  • Головна
  • Новини
  • В індустрії краси скандал (інтерв'ю доктора Слоссера газеті "Ведомости")

Поліція заарештувала засновника PIP Жана-Клода Маса, компанію якого підозрюють у виготовленні неякісних силіконових імплантатів для збільшення грудей, повідомляє The Wall Street Journal. Поліція французького Марселя розслідує звинувачення в ненавмисному вбивстві і мимовільному заподіянні шкоди здоров'ю. Розслідування було ініційовано в грудні 2011 р., після того як мешканка Марселя подала позов до PIP, стверджуючи, що неякісні протези стали причиною смерті її дочки від раку грудей в 2010 р. до справи долучили близько 3000 скарг інших жінок на ці ж імплантати. Французька влада закрила PIP ще в середині 2010 р., коли з'ясувалося, що компанія використовувала промисловий силіконовий гель, не сертифікований для медичних виробів, нагадує Financial Times.

На російський ринок французькі виробники імплантатів вийшли близько 10 років тому, розповідає пластичний хірург американського медичного центру (входить в «Медсі») Дмитро Слоссер. Частка PIP, за його оцінкою, до теперішнього часу не перевищує 5%. В основному російські хірурги користуються протезами двох американських виробників-McGhan і Mentor, говорить він. За даними GBI Research, в 2010 р.на частку американських виробників припадало 85% світового ринку силіконових імплантатів грудей. Обсяг американського ринку силіконових імплантатів GBI Research оцінила в $441 млн. В середньому одна пара імплантатів в залежності від розміру і властивостей коштує від $1000 до $1700, говорить Слоссер. У Росії повна вартість операції зі збільшення грудей із застосуванням імплантатів - в середньому $7000, говорить пластичний хірург, який попросив про анонімність. Продукція PIP коштує в 1,5-2 рази дешевше американської, а операція з нею обходиться на 10-15% дешевше, додає він.

"Ці імплантати використовувалися на початку 2000-х дуже активно, але показували меншу стабільність результатів, і поступово від них почали відмовлятися», — говорить хірург, який попросив про анонімність. За даними WSJ, найбільшим ринком збуту небезпечних імплантатів могла виявитися Великобританія, де в цілому було продано близько 42 000 пар силіконових протезів PIP. Приблизно 30 000 француженок можуть носити імплантати PIP, 9000 мешканок Австралії і 25 000 жінок з Бразилії. По російському ринку такої статистики немає, сказав представник російської асоціації клінік пластичної хірургії та косметології.

За даними Міжнародної асоціації естетичних пластичних хірургів (ISAPS), за 2010 р.в Росії було зроблено 138 854 пластичні операції. Пластичне збільшення грудей - перша за популярністю процедура в Росії, за 2010 р в країні було зроблено 26 300 таких операцій. Найбільші світові ринки силіконових імплантатів-це США (336 650 операцій в 2010 р.), Бразилія (254 200), Мексика (85 000), Італія (75 200) і Китай (55 400), йдеться в дослідженні ISAPS.

"Ринок пластичної хірургії такий, що пацієнт, клієнт, йде не за імплантатами якоїсь марки, А до конкретного хірурга. І бізнес тут будується на репутації лікарів», — вважає заступник гендиректора клініки «Лазеро концепт» Борис Солтанов.

Олександра Крекніна

Відомість

23 березня, 2016